De DOLAV® ACE kan tegen een stootje!

 

Vallen, pletten, doorboren, kantelen: de DOLAV® ACE doorstaat het allemaal met verve 

Er bestaat geen test om kunststof palletboxen met elkaar te vergelijken, maar, zegt DOLAV®, "ze dienen sterker te zijn dan wordt gemeld in de ontwerpspecificaties."

DOLAV® heeft de onafhankelijke testorganisatie, TÜV SÜD Product Service, gevraagd de DOLAV® ACE kunststof palletbox aan diverse testen te onderwerpen en diezelfde tests ook uit te voeren met drie andere concurrerende palletboxen om zo tot een goed vergelijk te kunnen komen.

 Compression Test RS

Dolavs wordt geplet in de grootste compressietestmachine van Europa.

 

 DOLAV® wilde maximaal zwaar gebruik testen. TÜV SÜD Product Service heeft hiervoor een aantal gestandaardiseerde test herhaaldelijk uitgevoerd op de producten en de prestaties met elkaar vergeleken. Zoals DOLAV® al vermoedde, kwam de ACE steeds als beste uit de tests.

Alle kunststof boxen voldeden aan hun specificaties, echter, volgens DOLAV® is dit niet voldoende gezien hetgeen er in de praktijk van de pallet boxen wordt verlangd qua prestatie. Zeker wanneer ze worden gebruikt voor afval en bij toepassingen in recycling.

Spike Test RS

 Test met lepels van een vorkheftruck.

 

 Wat DOLAV® betreft, is er nu op objectieve wijze aangetoond dat de DOLAV® ACE echt tegen een stootje kan. Met de ACE zijn klanten verzekerd van een product dat een lange levensduur heeft.

 

Drop Test RS

 Val van 3 meter hoogte: palletbox wordt op de hoeken gedropt op beton.

 

Battery Test

 Rotatietest met 900 kilo gebruikte accu's.

 

Deel  |  Print