KWALIFLEX kiest voor kwaliteit

Kwaliflex is opgericht in 1997 en maakt, samen met landgoed de Princepeel, deel uit van de Smits-groep. Het bedrijf is onder meer actief in food en drankrecycling. Met behulp van een biovergister worden levensmiddelen zoals drank, chocolade, sandwiches, snoepgoed, brood en banket, zuivel, fruit, groentes en specerijen gerecycled. Verpakt of onverpakt, droog of vloeibaar: alle soorten producten worden verwerkt in een proces dat aan de strengste kwaliteitsnormen en -eisen voldoet.

Restproductstromen
De gehele logistiek en afhandeling van restproductstromen - of dat nu ייn pallet of een complete scheepsvracht betreft - behoren ook tot het uitgebreide en unieke servicepakket dat Kwaliflex haar klanten biedt.

Kwaliflex

Terrein Kwaliflex

 

Groene stroom
Het recyclingproces genereert groene stroom voor meer dan 10.000 huishoudens en tevens zorgt het voor een forse CO2 reductie.

Kwaliteit van DOLAV®

Voor de verwerking van de toenemende stroom te recyclen producten, is Kwaliflex op zoek gegaan naar een hygiכnische kunststof palletbox die in dit proces zou passen. "Een duurzame box bovendien, omdat de palletboxen vaak heel wat te verduren hebben" zegt Roel van Haeren, verantwoordelijke binnen Kwaliflex voor in- en verkoop. "We hebben besloten om voor kwaliteit te gaan, en hebben daarom gekozen voor DOLAV®", vervolgt hij.

"Onze kunststof pallets en palletboxen ondergaan een zeer uniek procedי" aldus Addy Bleijs, Area Manager van DOLAV® Benelux. "Tijdens het productieproces wordt er namelijk door middel van speciale toevoegingen aan het kunststof en een lagere spuitgietdruk voor gezorgd dat de kunststof palletboxen met minder 'stress en spanning' de matrijs verlaten. Zaken die redelijk funest zijn voor kunststof. Door dit aanzienlijk te verminderen, zal het eindproduct veel minder snel scheuren en breken" licht Bleijs toe.

Daarnaast zijn Dolavs uniek in hun soort omdat zij uit ייn stuk bestaan en daardoor geen naden, kieren en verborgen ruimtes hebben waar afvalresten en bacteriכn zich kunnen 'verschuilen'. Dit maakt de producten van DOLAV® uitermate geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

DOLAV® Benelux is sinds enkele jaren actief in de Benelux als volle dochter van DOLAV® Plastic Products in Israכl. Vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven worden alle klanten rechtstreeks, sneller en beter bediend. Vanuit de magazijnen in Nederland en Belgiכ kan er direct uit voorraad worden geleverd.

Samen sterk
De dienstverlening van Kwaliflex staat voor betrouwbaarheid, flexibiliteit, gemak en duurzaamheid en de samenwerking met DOLAV® sluit hier naadloos op aan.

Kwaliflex1

Deel  |  Print