Indaver heeft voor elk type afval een oplossing op maat. Met het uitgebreide scala aan eigen installaties en verwerkingsmogelijkheden waar het recyclingbedrijf in Europa over beschikt,  kan het afval optimaal recyclen en daaruit maximaal energie terugwinnen. Een belangrijk doel, als je ongeveer 5 miljoen ton afval per jaar beheert en verwerkt.

Innovatief en ergonomisch werken

Indaver is voortdurend bezig met innoveren en het ontwikkelen van passende oplossingen voor het beter en nog milieuveiliger recyclen van afval.

2015 10 19 13 02 43

Zo worden er op de Indaver-site in Doel jaarlijks zo’n 30 miljoen kwikhoudende lampen verwerkt die in verschillende landen zijn ingezameld, waaronder België, Nederland en Frankrijk. De ingezamelde lampen worden verwerkt in twee installaties. 

Spaarlampen en andere kwikdamplampen worden in Doel verwerkt met de breek-zeefinstallatie. Voor de recycling van gebruikte, rechte tl-lampen is sinds kort een nieuwe, geavanceerde installatie in gebruik genomen, genaamd IndaTube. Hiermee verdubbelt Indaver de productiecapaciteit ten opzichte van de vroegere situatie met de walsbreker.

IndaTube-installatie

2015 10 19 12 54 30

De ingezamelde, gebruikte rechte tl-verlichting wordt eerst op kwaliteit gesorteerd  in vier nieuwe, ergonomisch ingerichte sorteerposten alvorens deze naar de IndaTube-installatie gaan.

Indaver had behoefte aan een partner die hen een oplossing kon bieden voor het opslaan van de gesorteerde verlichting en de aanvoer van de gesorteerde, rechte tl-lampen naar de voedingstafel van de nieuwe IndaTube-installatie. Zij vond haar partner in DOLAV®.

2015 10 19 13 11 25

Unieke palletboxen

DOLAV® heeft bijna 40 jaar ervaring in het produceren en leveren van kunststof palletboxen aan onder meer de recyclingindustrie. Dolavs worden –als enigen in de markt- uit één stuk gefabriceerd door middel van een speciaal spuitgietprocedé met HDPE kunststof waardoor ze zeer sterk, solide en duurzaam zijn.

Net als Indaver, heeft DOLAV®  ook haar sporen verdiend als het gaat om het zoeken naar voor de klant passende oplossingen.

2015 10 19 13 21 32

Duurzaam afvalbeheer

Naar wens van Indaver heeft DOLAV®  zowel de hoogte en breedte van haar standaard, gesloten uitvoering van het type 1000-ACE palletbox aangepast. Verder is er een toevoeropening aan één korte zijde van de box aangebracht en zijn de sledes aan de onderzijde bewerkt. Resultaat: de afmetingen van de box sluiten naadloos aan op die van de kantelunit die de met lampen gevulde Dolavs leegkiept op de voedingstafel van de IndaTube-installatie.

2015 10 19 13 22 52

Roel Van de Voorde, manager Eindverwerking en Recyclage van site Doel merkt op: “Als wij toonaangevend in lampenrecycling in Europa willen blijven, dan is het belangrijk te blijven groeien en aan de steeds strengere regelgeving te blijven voldoen.

Door de nieuwe IndaTube-installatie zijn wij in staat zoveel mogelijk materialen uit de verwerkte tl-verlichting terug te winnen. DOLAV® palletboxen zijn een essentieel onderdeel van dit gesloten kringloopproces”.

 

Deel  |  Print